Dans evenementen

Dansen is de perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van live muziek. Het brengt plezier en bevordert ook nog eens de gezondheid! Bij de Kompaszaal werken we daarom graag samen met dansscholen en organisaties die met hun danslessen en -evenementen een culturele onderdompeling bieden aan hun bezoekers

Bekijk hieronder de dansorganisaties voor swing, rock ‘n roll, tango en salsa, of blader door onze Agenda voor dans- en muziekevenementen

Swing Dans

Beschrijving

Swing dans is de gezamenlijke naam voor verschillende Afro-Amerikaanse jazzdansen van de jaren ’20-’40. De bekendste zijn Lindy Hop, Charleston, Balboa, Collegiate Shag en Solo Jazz. Swing dans is de beste manier om anderen te leren kennen, in beweging te blijven en plezier te hebben!

Organisatie: Swing Philosophy

Swing is niet alleen maar een dans, het is een levensstijl! Samen mooie momenten delen en je ware zelf durven te laten zien tijdens het dansen, het geeft zo’n kick! Swing Philosophy wil dit met zoveel mogelijk mensen delen. Dat doen ze door wekelijkse lessen, feesten (met live muziek) en workshops aan te bieden. De meeste lessen kunnen ook als drop-in gedaan worden!

Swing mee met Swing Philosophy in een toekomstig evenement

Rock ‘n Roll

Beschrijving

Bij Gel leer je het echte rock ‘n rolldansen uit de jaren ’50.

Organisatie: Gel Rock’n Roll Vereniging

De vereniging (uit 1984)!) is bekend in Amsterdam en ver daarbuiten. Elke dinsdag geeft Gel lessen op verschillende niveaus zodat iedereen kan leren. Na de les is er een social dance waar je je net geleerde moves kan oefenen en gezellig een drankje kan blijven drinken. Elk lesblok eindigt met een groots feest met een live rock ‘n rollband.

Neem deel aan de Rock ‘n Roll evenementen

Argentijnse Tango

Argentijnse Tango werd in de vroege jaren 1900 geboren tussen arme immigranten op de grens van Rio de la Plata, Uruguay en Buenos Aires, Argentina. Haar bekendste instrument is de bandoneon. De muziek en de dans zijn een mix van verschillende rites en stijlen met Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Europese invloeden. Van daaruit evolueerde tango tot wat het vandaag is: een spontane, intense en geïmproviseerde dans gebaseerd op lopen met je danspartner in een omhelzing.

Organisatie: Tango11

Exotisch en sociaal, sensueel en gezellig, werelds en intens, alles is Argentijnse Tango! Tango11 organiseert elke derde zondag van de maand een milonga (social dance), en een jaarlijkse internationale marathon.

Bekijk wanneer de Tango evenementen plaatsvinden

Salsa

Sabroso Amsterdam presenteert één zaterdag per maand: SalsAlive met live band!

Bekijk de Salsa evenementen in onze agenda